Арсенал посреща Манчестър Сити в отложен мач от 12-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят между първия и втория в класирането е днес, 15 февруари, от 21:30 часа българско време.

„Артилеристите“ влизат в сблъсъка с три точки аванс пред шампионите и с мач по-малко в сравнение с тима на Пеп Гуардиола. Самочувствието на двата отбора преди срещата обаче е на различно ниво – играчите на Микел Артета допуснаха грешна стъпка, завършвайки наравно 1:1 с Брентфорд у дома, докато Сити се наложиха рутинно над Астън Вила с 3:1 пред собствена публика.

Арсенал е под напрежение, тъй като не спечели и срещата си с Евертън преди домакинството на „пчеличките“ – лондончани загубиха от „карамелите“ с 0:1, като за тях това бе едва второ поражение от началото на кампанията – първото дойде в началото на септември миналата година от Манчестър Юнайтед с 1:3. „Топчиите“ обаче са непобедени у дома и ще разчитат на верните си привърженици в опит да направят важна крачка по пътя към титлата.

Сити се върнаха на победния път срещу Вила след загубата от Тотнъм и няколкото неубедителни изяви в последния месец – отборът отпадна от Карабао Къп след поражение от Саутхемптън и загуби градското дерби от Манчестър Юнайтед. В срещата с Астън Вила в неделя съставът даде жертва и в лицето на основния реализатор Ерлинг Халанд, който пострада при сблъсък с вратаря на бирмингамци Емилиано Мартинес. Все още не е ясно дали норвежкият нападател ще бъде на линия за мача на „Емиратс“ в сряда.

„Гражданите“, срещу които наскоро бяха повдигнати обвинения от Висшата лига в 101 финансови нарушения, спечелиха първия мач срещу Арсенал през сезона, отстранявайки лондончани в четвъртия кръг на турнира ФА Къп след успех с 1:0 у дома. Двубоят бе равностоен, като в крайна сметка Сити излъгаха съперника след попадение на Нейтън Аке след почивката.